Diva 24 DC har blivit en succé. Optimerad för komfortabel dagsegling med övernattningsmöjligheter har hon haft stora försäljningsframgångar. Vi har förutom till Sverige levererat båtar till Schweiz, Österrike, Tyskland, Spanien, Norge och Finland.

Diva 24 SC en ny båt i vår 7-serie. Båten har samma "plattform" som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC. Grunden har bevisat sina fina seglingsegenskaper på kappsegling redan i familjeversioner. Nu presenterar vi en sportigare version optimerad för utbildning, fart och aktiv segling. Genom sin lätthanterlighet på vanlig trailer är båten optimal för seglarskolor och event. Med bekväm sittbrunn och kojplatser för 4 blir hon också en minicruiser med den grunda viken för sig själv och enkelt trailerbar till nya upplevelser.

Ny båt nya möjligheter

Nya Diva 24 SC har en helt unik däckslösning med dubbla sittbrunnar. Det ger en båt vi tidigare inte har sett och bjuder nya möjligheter för seglingsupplevelser och enkelt båtliv.

・ Racing: Diva 24 SC är optimerad för kappsegling, matchracing och utbildning. Ett rent racingdäck, komplett racingutrustning och tillräckligt med segel sörjer för att kappseglaren skall trivas.

・ Cruising: Samtidigt finns en främre komfortabel och skyddad sittbrunn som bjuder in familjen till trygg semestersegling. Familjevänligheten slutar inte här, båten har trots sitt raciga yttre rejäl plats inombords med 4 fullängdskojer.

・ Hantering: Till detta skall läggas båtens för sin storlek helt unika hanterbarhet. Ingen annan båt som seglar så fort och rymmer så komfortabelt boende kan hanteras så smidigt. Sjösätt och ta upp enkelt på en ramp eller strand helt oberoende av lyftkranar eller andra komplicerade lösningar. Transportera med vanlig trailer och rigga utan mastkran.

Semester

Diva 24 SC ger möjligheter andra sport inriktade båtar i denna storlek saknar. Båten går att utrusta med komfortutrustning jämförbar med Campus 7.4. Pentry, toa och andra bekvämligheter finns som tillval för den som önskar. Här går att välja olika planlösningar på inredningen med möjlighet till separat wc utrymme.
Uterummet skapat för Diva DC modellen finns också här och skapar en stor bobåt med bord och gott om plats för 4 personer i den skyddade främre brunnen.
Minska djupgåendet från 1,86 till 28 cm på 30 sekunder och du får de grunda vikarna för dig själv.
Den smidiga trailerhanteringen gör att du väljer dina seglingsvatten med största frihet. Ost- eller västkust eller varför inte outforskade insjöar, en grundkänning är inget problem med vår beprövade kölkonstruktion.

Utbildningsbåt

Idén till denna båt kom från en partner som avsåg att bygga upp en entypsklass med strikta regler för rättvis segling till överkomliga kostnader. Båtens redan bevisade egenskaper i kombination med den optimering vi nu gör på fart och effektiv kappsegling kommer inte att göra någon erfaren seglare besviken.
Den aktre delen på närmare 2 m av sittbrunnen har en för aktiv segling perfekt utformning. Plan stor durkyta och ergonomiskt genomtänkta sittsarger. Den främre delen, lite djupare med bra stöd i alla ledder för trimmern ombord. Fördäcket har rena däcksytor för fördäcksgasten.
Urtagbar gennaker bom infälld i däcket finns som tillval. Skena för storskotstrim är standard.
Båten är ritad för att bära en besättning på upp till 5 personer. Det gör att båten rymmer 4 elever och en lärare. Kölbåtsstabilitet ger trygghet för nybörjaren. Båten är också den perfekta klubracern och en idealisk
träningsbåt för klubbarna. Den enkla trailerhanteringen gör att båten kan hanteras som mindre segeljollar. Möjligheten till komfortabel övernattning gör att båten kan lånas ut till klubbmedlemmar eller hyras ut för att ge extra inkomster för klubben eller seglarskolan.

Ger allt i ett smidigt format

Målet med Diva 24 SC är att skapa en båt som har allt som krävs för aktiv segling där skolan kan lära ut alla moment i seglingen. Samtidigt möjlighet till kappsegling och behaglig cruising i ett smidigt format.
Med bekväm sittbrunn och kojplatser för 4 blir hon en minicruiser med den grunda viken för sig själv och enkelt trailerbar till nya vatten och nya upplevelser.

Data


Längd 7,26 m

Bredd 2,54 m

Djupgående ca. 0,28 / 1,86 m

Deplacement ca. 1000 kg

Vikköl ca. 300 kg

Segelytor: Storsegel 18,7 m2 Fock 11,8 m2 Gennaker 42 m2

Kojer 4 st

Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad
© Bavaria Sverige 2024
Kontakt: