Diva är fart, komfort och lätthanterlighet

Tanken med en Diva har varit densamma sedan den första Divan presenterades 1982. Målet var att erbjuda en hanterbar snabbseglare med genomtänkt boendekomfort. Detta löstes genom att konstruera en lättdeplacementsbåt som inte kräver för stor och därmed svårhanterlig segelyta för att bli en bra seglare.

Vi bygger fortfarande våra båtar med denna grundtanke. Båtarna är inte styrda av någon mätregel utan är optimerade för enkel hantering och bästa fart.
Genom åren har en Diva alltid representerat en unik kombination av innovation, komfort, fart och smidig hantering.

Vi bygger våra Divor på vårt eget varv. Skroven är vakuuminjicerade, erfarna båtsnickare bygger inredningarna och allt rostfritt specialtillverkas vid varvet.
Divorna har planlösningar och detaljutformningar som du inte hittar i andra båtar. Vid planeringen står funktion i centrum. Resultatet ger trivsel och bättre komfort för sina ägare.
Även däcksplaneringen är unik på en Diva. Alla funktioner är dragna till rorsmansplats. Det betyder att du lätt hanterar Divan själv. Provsitt sittbrunnen på en Diva och jämför med andra båtar. Du kommer att finna att var du än sitter, nerkrupen bekvämt på sittbänkar eller uppe på sarger med koll på vatten och omgivningar, sitter du lika komfortabelt. Rorsman har en perfekt ergonomiskt utformad cockpit där han sitter eller står bekvämt oavsett båtens krängning. En genomtänkt ergonomi är avgörande för komforten både i hamn och till havs.

I en Diva kan du segla timme ut och timme in och bara känna den sanna seglingsglädjen.


© Bavaria Sverige 2024
Kontakt: